EL GRESOL US EXPLICA LA LLEGENDA DEL DRAC DE SANT LLORENÇ DE MUNT

Hola!

Per realitzar aquesta tercera activitat, hem fet una recerca de llegendes de la nostra comarca i les hem llegit junts a la classe. Al final ens hem decidit per la llegenda del Drac de Sant Llorenç perquè ens ha recodat molt a la llegenda de Sant Jordi.

Us l’hem intentat explicar una mica amb les nostres paraules i ens ha quedat així…

Ah! També  hem fet un dibuix del comte Guifré lluitant contra la Víbria i ens hem animat a pintar-lo amb tèmpera. Ens ho hem passat pipa!!

Esperem que us agradi!!

“Fa més de mil anys, quan el comte Guifré governava la ciutat de Barcelona, els sarraïns lluitaven contra els catalans per reconquerir el país.

Els àrabs estaven humiliats perquè havien patit moltes derrotes, i com que veien que no podien fer avançar el seu exèrcit amb les seves armes, van decidir portar de l’Àfrica una bèstia monstruosa, perquè lluités contra els soldats catalans i fer així minar els seus ànims.

La Víbria, que és com la gent del país anomenava el drac, va ser introduïda en secret a Catalunya, essent pujada al llarg del riu Llobregat amunt i fins a una caverna de la muntanya de Sant Llorenç de Munt, l’avui coneguda cova de Santa Agnès.

Molts van ser els intents d’acabar amb la fera cruel i sanguinària, però va ser el propi comte Guifré qui finalment el va ferir clavant-li una llança al ventre, per després enfonsar-li la seva espasa al cor. La Víbria, quan es va veure ferida mortalment, s’enlairà i va fugir, però va caure morta el Puig de la Creu, a Castellar del Vallès”

11-1

IMG_6413

IMG_6415

Aquesta entrada ha esta publicada en 3. Llegendes, C.E.Gresol, General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *