Llegendes

El Cavall Bernat

Vet aquí que fa molts anys, a Montserrat, hi vivia un carboner molt pobre que feia carbonet. Al pobre carboner se li havia mort l’ase i tenia que baixar amb la seva pròpia força les sàrries plenes de carbó.
Un dia, tot baixant de Montserrat, es va dir: – donaria el que fos per tenir alguna cosa on portar-hi les sàrries.
Dit això, se li va aparèixer un home vestit de fosc sobre un bonic cavall blanc. L’home li va dir que li deixaria el cavall durant un any i que passat aquest termini n’hi hauria de tornar dos,el seu i un altre. I si no complia el pacte, li hauria de lliurar la seva ànima.
El carboner va acceptar el tracte. Van passar dies i mesos, la feina li anava millor. L’home es va guanyar més diners i no va recordar la promesa. I es va gastar els diners en altres coses.
Al cap d’un any va tornar l’home vestit de fosc i li va demanar els dos cavalls del tracte. El carboner no els tenia i l’home li va demanar la seva ànima. Aleshores el carboner es va adonar que aquell home vestit de fosc era el diable i va pregar a la Mare de Déu de Montserrat que l’ajudés. La Mare de Déu el va escoltar i va convertir el diable i el seu cavall blanc en pedra.
Des d’aquell dia, aquesta pedra es coneix amb el nom de “Cavall Bernat”.

Alumnes de 4t
Escolania de Montserrat

Miquel

Aquesta entrada ha esta publicada en 3. Llegendes, Escolania. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *