FESTA DE SANT ISIDRE A BELLPUIG

 

  BELLPUIG CELEBRA SANT ISIDRE AMB LA CERCAVILA

DELS TRES TOMBS AMB TRACTORS

 

Isidre el Llaurador (Madrid, 1080-1130) va ser un camperol de Madrid, canonitzat al segle XVII i venerat com a sant per l’Església Catòlica. Des de 1622 és el patró de la pagesia a Catalunya. La festa se’n commemora el 15 de maig, aniversari de la mort.

 

A Bellpuig es celebra la festa dels tres tombs en honor a Sant Isidre ja que a la nostra població hi ha moltes plantacions agrícoles. Ho celebrem  el dia 15 de maig. L’origen del nom dels “tres tombs” és pel fet que es dóna tres tombs pel poble amb els tractors, vehicle imprescindible pels pagesos de la comarca de l’Urgell.

 

La festa s’obre amb una missa on són beneïdes pel rector de la parròquia les coques tradicionals del poble  i també  fruites que es reparteixen a la sortida de missa. La missa es fa en honor a Sant Isidre. És una festa en homenatge a la pagesia.

 

A la plaça sant Roc es concentren Tractors i maquinària agrícola que protagonitzen la cercavila dels tres tombs.

 

La festa culmina amb el dinar de germanor basat en la tradicional cassola de tros que organitza la cooperativa del camp de Bellpuig i també hi col·labora l’Ajuntament.

 

 

 

 

Aquesta entrada ha esta publicada en 5 Festes populars, Mare de Déu del Carme. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.