CARNAVAL DE VILANOVA I LA GELTRÚ

Hola! Ja tornem a trobar-nos.

Per fer aquesta activitat hem escollit el Carnaval com a festa més important de la ciutat, fins i tot més que la Festa Major. Com a vilanovins i vilanovines, el nostre Carnaval… és el nostre Carnaval!!

Benvinguts doncs al Carnaval de Vilanova i la Geltrú!!

La nostra festivitat es celebra entre els mesos de Febrer i Març, depenent de l’any. Sempre comença el dissabte abans de la setmana del dijous gras amb el ball de mantons, un ball tradicional únic. És el primer dia d’un carnaval especial.
Després, el dijous gras, una festa on els Vilanovins ens reunim en una plaça per celebrar que ja ha començat el Carnaval. Allà ens banyem amb merenga amb un gran sac que llencen des del balcó principal.
Al dia següent l’anomenem divendres de l’arribo on celebrem l’arribada d’en Carnestoltes, el rei del Carnaval. Els carrers s’omplen de carrosses amb molta gent disfressada, petits, grans i joves. Tots passegem per la ciutat saltant i cantant. En acabar el recorregut ens trobem a la Plaça la Vila on sa majestat Carnestoltes baixa de la seva carrossa, puja dalt de l’escenari i deixa anar un dels seus magnífics discursos.
El dissabte de mascarots apareixen uns personatges molt divertits i disfressats de cuiners damunt d’un escenari al ben mig de la plaça de la ciutat. Allà posen ingredients en una cassola gegant, ho barregen i al final surt el protagonista d’aquell dia, en CARAMEL! A partir d’aleshores ballem i cantem tota la tarda.
El diumenge de comparses és un dels dies més especials del nostre Carnaval. Els nois i les noies es posen roba de comparsers i comparseres i surten a saltar i llençar caramels per tota la ciutat.
El següent dia és dilluns de coros, on trobem associacions corals cantant pels nostres carrers.
El dimarts, ja arribant al final, celebrem el Vidalot, on sortim al carrer disfressats i anem a la plaça de la vila rient i ballant fins la nit.
Finalment celebrem el dimecres de cendra, conegut com l’Enterrament de la Sardina, que és l’acte més trist del carnaval ja que simbolitza la crema d’en Carnestoltes.

AQUESTA ÉS LA NOSTRA FESTA, AQUEST ÉS EL NOSTRE CARNAVAL!!
L’ANY VINENT ESTEU TOTS CONVIDATS A GAUDIR AMB NOSALTRES.

Aquesta entrada ha esta publicada en 5 Festes populars, Divina Providència. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.