FESTES I TRADICIONS DE L’URGELL Escola Pia -Tàrrega-

Hola Companys i companyes del projecte comarques.

Aquest dies hem estat treballant en petits grups sobre les Festes Populars i les Tradicions de la nostra comarca, l’Urgell. També de comarques veïnes, -La Segarra i La Conca de Barberà- d’on provenen dos alumnes de la classe. N’han sorgit moltes i de diversos àmbits així que hem pensat de fer-ne una petita classificació:

Del món de la pagesia: “Els tres tombs”, a Tàrrega, Anglesola. La Festa del “Segar i el Batre” o La Festa de “La Verema”, a Verdú.

De caire religiós: El “Pessebre Vivent”, de Vallbona de les Monges o de Rocafort de Vallbona. Les “Santes Espines”, a Tàrrega, o la “Processó dels Dolors”, de Bellpuig.

Històriques: Com la de “Recreació de Grups Medievals”, a Ciutadilla. La “Festa del Bandoler”, a Castellserà. El “Mercat Medieval” de Guimerà, o el “Cap de Setmana Ibèric”, a Tornabous.

Artístiques: Com “l’Aplec de la Sardana”, de Preixana. La “Festa del Silló i Fira de Ceràmica”, de Verdú. “Fira d’Artistes i Activitats Tradicionals”, a Tàrrega. La “Fira del Teatre al Carrer” a Tàrrega, o el “Figa Rock” de la Figuerosa.

Gastronòmiques: El “Firacoc”, a Tàrrega. La “Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra”, d’Agramunt o la “Festa de l’Oli” de Belianes.

Potser la Fira del Teatre al Carrer de Tàrrega sigui la més popular i populosa, la que atrau a més gran nombre de persones de totes les edats i sensibilitats, la que té un ressò mediàtic més important.

I  la Tradició més “celebrada” ha estat….
“La Festa Major” de Tàrrega.

Enguany, s’ha recuperat el Ball d’Arquets, després d’unes dècades sense escenificar-se i s’hi a sumat la “Dansa del Tossino” per a la figura del bestiari creada l’any passat.

Aquesta entrada ha esta publicada en 5 Festes populars, Escola Pia, General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.