Receptes del Barcelonès

Receptes Barcelonès

Aquí trobareu les nostres receptes. Ja veureu que no són ben bé de la nostra comarca ja que ens hem trobat que al Barcelonès no tenim cap menjar típic així que us hem fet un menú d’arreu del món ja que al Barcelonès trobareu mil i un restaurants on podreu fer un tast de moltíssimes cultures del món.

Tanmateix, us recomaneu que, si veniu a la nostra comarca, aprofiteu per fer una xocolata amb xurros al carrer Petritxol.

Publicat dins de 4. Gastronomia, General, Inmaculada Concepció | Envia un comentari

Les nostres receptes

graella4a_Les_nostres_receptes

Publicat dins de 4. Gastronomia, Tabor | Envia un comentari

Les receptes del Garraf

Hola companyes i companyes!

Aquí teniu les receptes que hem triat de la nostra comarca. Esperem que us agradin! Fins aviat!

graella4a_Les_nostres_receptes

Alumnes de 4t del col·legi Sant Bonaventura

Publicat dins de 4. Gastronomia, General | Envia un comentari

Receptes de l’Alt Penedè

Les receptes de l’Alt Penedès

Publicat dins de 4. Gastronomia, Sant Ramon de Penyafort | Envia un comentari

Escolàpies Igualada i les seves receptes

Els alumnes de 4t de les Escolàpies Igualada hem triat unes receptes amb les que desitgem que gaudiu d’allò més i les prepareu si teniu curiositat!

Receptes de l’Anoia

Publicat dins de 4. Gastronomia, Escolapies Igualada | Envia un comentari

Llegendes del Barcelonès

 

 

 

 

 

Aquestes dues llegendes són les que hem triat per compartir amb vosaltres:

Les gargoles de la catedral de Barcelona

Trobem una llegenda que explica que quan es varen començar a fer processons cristianes, les suposades bruixes pujaven a dalt de les teulades d’esglésies i de la catedral i escopien a sobre de la processó. Déu per castigar-les les va petrificar convertint-les en éssers monstruosos i animalescs, condemnades a estar eternament netejant l’aigua dels terrats dels edificis religiosos.

Aquí teniu un dibuix d’aquesta llegenda:

IMG_20150126_110829

La font de Canaletes

La font de Canaletes és la font per excel·lència de la ciutat. Està just al capdamunt de la Rambla, una zona estratègica de Barcelona. Les seves aigües baixaven de Collserola.

Existeix la llegenda que tots aquells qui beuen aigua d’aquesta font tornaran a la ciutat algun dia, quedant emmirallats per la seva bellesa eterna. Fin i tot hi ha qui parla d’un fantasma, un espectre que va quedar atrapat per sempre en la seva aigua, i que de tant en tan t, es deixa veure vagant per la part alta de la Rambla.

IMG_20150126_110759

 

Publicat dins de 3. Llegendes, Inmaculada Concepció | Envia un comentari

LLEGENDA ESCOLA TABOR

Hola Amics:

Us presentem una de les llegendes de la nostra comarca.

Esperem que us agradi.

L’avia del Dalmau

Publicat dins de 3. Llegendes, Tabor | Envia un comentari

La llegenda de la fundació de Vilanova i la Geltrú

Circula sobre l’origen de la bonica vila que avui es diu Vilanova i la Geltrú, una bonica llegenda que recau la seva fundació en l’amor en lloc de la guerra.

Diu la llegenda que a la Geltrú, situat dalt d’un turonet al nord-est de la vila hi havia un petit castell. En aquell castell hi vivia el senyor Galceran de ribes,  el feudal del Castell de la Geltrú, de Sitges i de Ribes, un homes despiedat i envejós. Com que no l’estimava ningú, va proclamar “el dret de cuixa”,  una llei per la qual totes les noies que es casaven dins dels seus dominis havien de passar la seva nit de noces amb ell.

Una parella d’enamorats de la Geltrú, la Tuites, una donzella òrfena, i en Peret, un jove llaurador, es volien casar però no estaven d’acord amb aquesta llei, però eren tan pobres que no sabien com fer-s’ho. Aleshores un dia va arribar a la Geltrú el rei Jaume I demanant voluntaris per acompanyar-lo a la conquesta de Mallorca. En Peret  s’hi va embarca, així aconseguiria els diners per fugir de la Geltrú i poder-se casar amb la seva estimada.

Quan en Peret va tornar ric de la conquesta de Mallorca, va fugir de la Geltrú junt amb la seva estimada Tuites per anar-se’n a casar al poble veí de Cubelles; i travessant en una barca el Torrent de la Pastera ( actual carrer Unió) van demanar ajuda al senyor de Cubelles. Aquest els hi va donar permís per  casar-se i construir-se una masia a l’altra vila del torrent, dins del seu terme i protecció.

Amb el temps, moltes altres parelles, fartes de les injustícies del feudal de la Geltrú, van anar fent el mateix i marxaren de la Geltrú i es van construir petites cases al voltant de la del Peret i la Tuites, i així va nèixer la Vila Nova de Cubelles. A l’actual plaça Pau Casals, passat el  pont del Nin, es van construir els primers grups de cases de la Vila Nova de Cubelles.

Al 1274 el rei Jaume I els hi va donar la Carta Pobla a Vila Nova de Cubel les, la qual la reconeixia com una vila i els hi donava els permisos per comerciar per mar i tenir una fira pròpia.

Amb el pas dels anys, la Geltrú es va anar fent petita i la Vila Nova va anar creixent fins a ser més gran que la Geltrú i que Cubelles. Llavors, Cubelles es va voler separar, i a l’any 1647 Vila Nova es va ajuntar amb la Geltrú formant un nou municipi, Vilanova i la Geltrú. 20150115_203140 (2)    20150118_200353 (2)

Publicat dins de 3. Llegendes, Sant Bonaventura | Envia un comentari

El nostre itinerari

Aquí us deixem unes imatges dels edificis modernistes que podreu veure durant la visita a la nostra escola i un pdf amb l’itinerari que farem.

ITINERARI

baixa (1) baixa (2) la-pedreraimagesbaixa

 

Publicat dins de 2. Itineraris, Inmaculada Concepció | Envia un comentari

LLEGENDES DE L’ALT PENEDÈS

Hola companys i companyes!

Aquí us deixem les llegendes que ens han agradat més a les nostres classes.

L’ENCANTADA DE CAN FÀBREGUES

Entre Mediona i Sant Quintí hi ha una masia, anomenada la masia de can Fàbregues, de Font-rubí. Aquesta bella masia l’havia heretat una noia molt bonica, molts eren els fadrins del poble i la comarca que la pretenien, però la noia rebutjava a tothom dient que encara no li havia arribat l’hora de casar-se.

Però tres joves d’allà a la rodalia la seguiren arreu del món i la bella dama, cansada de la seva bellesa, va anar a visitar la bruixa de la cova del Bolet. La donzella va demanar a la bruixa un encanteri, perquè ningú la pogués molestar i per lliurar-se dels pretendents que la seguien a tot arreu. La bruixa de la cova del Bolet ve fer-li cas, i a la mateixa cova va quedar tancada.

La noia estava dreta damunt un altar, i envoltada per unes serps verinoses que no permetien que ningú s’hi acostés. Solament la persona que aconseguís travessar la barrera de les serps, i tocar la vora del seu vestit blanc, la desencantaria i es podria casar amb la dama.

Molts foren els que ho intentaren, però ningú no ho ha aconseguit fins ara, i els que ho han intentat han trobat la mort. I encara ara, al lloc més profund de la cova, continua la donzella fins que algú la desencanti. Únicament la nit de Sant Joan, a les dotze en punt de la nit, surt la noia a estendre la roba damunt de les argelagues que envolten la boca de la caverna.

SKM_C224e15011617290_0001                    SKM_C224e15011610230_0004

 

 

LA REINA DE CANTALLOPS

Temps era temps, quan la gent encara es desplaçava amb carros estirats per cavalls, una reina anava cap a Barcelona, seguint l’antiga carretera de Vilafranca, però vet aquí que, com que el temps amenaçava pluja i la nit s’acostava, van decidir buscar lloc per menjar, reposar i dormir. Durant la nit els llops van fer un concert de cants i xerrades contínues. A la primera albada, la reina es va llevar sobresaltada, i es va preparar per a una immediata partida. La dona de l’hoteler, per cortesia, va preguntar a la reina:

 -Com ha dormit majestat?

 I la reina respongué:

 -Molt malament, perquè els udols dels llops eren massa a prop i tenia por que es fiquessin al meu llit.

 Continuant la conversa, la reina va preguntar: -Quin nom té aquest poble?

 L’hotelera li respongué:-Vilaformosa.

 Si jo visqués en aquest poble, li canviaria el nom i li posaria Cantallops, ja que aquests són els veritables habitants. En marxar la cort, els veïns van comentar les paraules de la reina.

 I no se sap com, però des d’aquell dia el nom de Vilaformosa es va transformar en Cantallops.

 És per això que les persones que passen per la carretera i veuen un nom tan estrany han de saber que tot ve de l’estada de la reina, en una nit de lluna plena, a l’hostal de cal Joan i la Mercè.

SKM_C224e15011610230_0002         SKM_C224e15011610230_0001

Publicat dins de 3. Llegendes, Sant Ramon de Penyafort | Envia un comentari