Receptes de l’escola Sant Jaume

Hola companys,

Amb una mica de retard, però ja teniu les nostres receptes del Barcelonès!!!

Hem investigat per arreu (llibres, ordinadors i pares) i hem triat tres plats que ens agraden molt i que són molt típics a la nostra ciutat i comarca.

Esperem que també us agradin.

ACTIVITAT 4 GRAELLA RECEPTES SANT JAUME

Publicat dins de 4. Gastronomia, Sant Jaume de la FEP | Envia un comentari

Receptes del Barcelonès

Receptes Barcelonès

Aquí trobareu les nostres receptes. Ja veureu que no són ben bé de la nostra comarca ja que ens hem trobat que al Barcelonès no tenim cap menjar típic així que us hem fet un menú d’arreu del món ja que al Barcelonès trobareu mil i un restaurants on podreu fer un tast de moltíssimes cultures del món.

Tanmateix, us recomaneu que, si veniu a la nostra comarca, aprofiteu per fer una xocolata amb xurros al carrer Petritxol.

Publicat dins de 4. Gastronomia, General, Inmaculada Concepció | Envia un comentari

Les nostres receptes

graella4a_Les_nostres_receptes

Publicat dins de 4. Gastronomia, Tabor | Envia un comentari

Les receptes del Garraf

Hola companyes i companyes!

Aquí teniu les receptes que hem triat de la nostra comarca. Esperem que us agradin! Fins aviat!

graella4a_Les_nostres_receptes

Alumnes de 4t del col·legi Sant Bonaventura

Publicat dins de 4. Gastronomia, General | Envia un comentari

Receptes de l’Alt Penedè

Les receptes de l’Alt Penedès

Publicat dins de 4. Gastronomia, Sant Ramon de Penyafort | Envia un comentari

Escolàpies Igualada i les seves receptes

Els alumnes de 4t de les Escolàpies Igualada hem triat unes receptes amb les que desitgem que gaudiu d’allò més i les prepareu si teniu curiositat!

Receptes de l’Anoia

Publicat dins de 4. Gastronomia, Escolapies Igualada | Envia un comentari

Llegendes del Barcelonès

 

 

 

 

 

Aquestes dues llegendes són les que hem triat per compartir amb vosaltres:

Les gargoles de la catedral de Barcelona

Trobem una llegenda que explica que quan es varen començar a fer processons cristianes, les suposades bruixes pujaven a dalt de les teulades d’esglésies i de la catedral i escopien a sobre de la processó. Déu per castigar-les les va petrificar convertint-les en éssers monstruosos i animalescs, condemnades a estar eternament netejant l’aigua dels terrats dels edificis religiosos.

Aquí teniu un dibuix d’aquesta llegenda:

IMG_20150126_110829

La font de Canaletes

La font de Canaletes és la font per excel·lència de la ciutat. Està just al capdamunt de la Rambla, una zona estratègica de Barcelona. Les seves aigües baixaven de Collserola.

Existeix la llegenda que tots aquells qui beuen aigua d’aquesta font tornaran a la ciutat algun dia, quedant emmirallats per la seva bellesa eterna. Fin i tot hi ha qui parla d’un fantasma, un espectre que va quedar atrapat per sempre en la seva aigua, i que de tant en tan t, es deixa veure vagant per la part alta de la Rambla.

IMG_20150126_110759

 

Publicat dins de 3. Llegendes, Inmaculada Concepció | Envia un comentari

LLEGENDA ESCOLA TABOR

Hola Amics:

Us presentem una de les llegendes de la nostra comarca.

Esperem que us agradi.

L’avia del Dalmau

Publicat dins de 3. Llegendes, Tabor | Envia un comentari

La llegenda de la fundació de Vilanova i la Geltrú

Circula sobre l’origen de la bonica vila que avui es diu Vilanova i la Geltrú, una bonica llegenda que recau la seva fundació en l’amor en lloc de la guerra.

Diu la llegenda que a la Geltrú, situat dalt d’un turonet al nord-est de la vila hi havia un petit castell. En aquell castell hi vivia el senyor Galceran de ribes,  el feudal del Castell de la Geltrú, de Sitges i de Ribes, un homes despiedat i envejós. Com que no l’estimava ningú, va proclamar “el dret de cuixa”,  una llei per la qual totes les noies que es casaven dins dels seus dominis havien de passar la seva nit de noces amb ell.

Una parella d’enamorats de la Geltrú, la Tuites, una donzella òrfena, i en Peret, un jove llaurador, es volien casar però no estaven d’acord amb aquesta llei, però eren tan pobres que no sabien com fer-s’ho. Aleshores un dia va arribar a la Geltrú el rei Jaume I demanant voluntaris per acompanyar-lo a la conquesta de Mallorca. En Peret  s’hi va embarca, així aconseguiria els diners per fugir de la Geltrú i poder-se casar amb la seva estimada.

Quan en Peret va tornar ric de la conquesta de Mallorca, va fugir de la Geltrú junt amb la seva estimada Tuites per anar-se’n a casar al poble veí de Cubelles; i travessant en una barca el Torrent de la Pastera ( actual carrer Unió) van demanar ajuda al senyor de Cubelles. Aquest els hi va donar permís per  casar-se i construir-se una masia a l’altra vila del torrent, dins del seu terme i protecció.

Amb el temps, moltes altres parelles, fartes de les injustícies del feudal de la Geltrú, van anar fent el mateix i marxaren de la Geltrú i es van construir petites cases al voltant de la del Peret i la Tuites, i així va nèixer la Vila Nova de Cubelles. A l’actual plaça Pau Casals, passat el  pont del Nin, es van construir els primers grups de cases de la Vila Nova de Cubelles.

Al 1274 el rei Jaume I els hi va donar la Carta Pobla a Vila Nova de Cubel les, la qual la reconeixia com una vila i els hi donava els permisos per comerciar per mar i tenir una fira pròpia.

Amb el pas dels anys, la Geltrú es va anar fent petita i la Vila Nova va anar creixent fins a ser més gran que la Geltrú i que Cubelles. Llavors, Cubelles es va voler separar, i a l’any 1647 Vila Nova es va ajuntar amb la Geltrú formant un nou municipi, Vilanova i la Geltrú. 20150115_203140 (2)    20150118_200353 (2)

Publicat dins de 3. Llegendes, Sant Bonaventura | Envia un comentari

El nostre itinerari

Aquí us deixem unes imatges dels edificis modernistes que podreu veure durant la visita a la nostra escola i un pdf amb l’itinerari que farem.

ITINERARI

baixa (1) baixa (2) la-pedreraimagesbaixa

 

Publicat dins de 2. Itineraris, Inmaculada Concepció | Envia un comentari