LA LLEGENDA DEL PONT DEL DIABLE

Hola nois i noies!!

Aquest cop us presentem el treball que hem fet de les llegendes de Catalunya. N’hem llegit i explicat un munt i hem triat aquesta perquè és de la nostra comarca.

Explica l’origen del nom del pont d’origen romà,  situat entre Martorell i Castellbisbal  sobre el  riu llobregat, unint dues comarques, la del Vallès Occidental i la del Baix Llobregat.

Diu la llegenda que una vella creuava el pont cada tarda per anar a buscar aigua. Un  dia el riu es va desbordar i va ensorrar el pont. Aquella nit va aparèixer el diable que va fer un tracte amb la pobra velleta: “Et reconstruiré el pont en una sola nit, amb la condició d’endur-me el cos i l’ànima del primer que travessi el pont “. L’endemà la dona va ser molt eixerida i va deixar anar un gat perquè passés davant d’ella. Així que el diable es va endur el gat, en cos i ànima, i va deixar tranquil·la i feliç a la velleta per haver tornat el pont a la població. Des de llavors se’l coneix com EL PONT DEL DIABLE.

          

Aquesta entrada ha esta publicada en 3 Llegendes, Mare de Déu del Carme. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.